Heropening van de horeca (info 07/2021)

Heropening van de horeca (info 07/2021)

Hoe bereid ik mij als horeca-uitbater voor?

Sinds 27 juni 2021 mag de horeca binnen en buiten openen, onder de volgende voorwaarden:

  • maximaal 8 personen aan 1 tafel (kinderen jonger dan 12 jaar tellen niet mee). Alleen mensen van hetzelfde huishouden mogen met meer aan 1 tafel zitten.
  • minstens 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen. Het gebruik van plexiglas is toegestaan op de terrassen als alternatief voor de 1,5 meter-regel tussen de tafelgezelschappen.
  • buffetten zijn toegestaan
  • mondmasker verplicht voor personeel
  • mondmasker niet verplicht voor klanten als die aan de eigen tafel zitten, maar wel zodra de klant opstaat (met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar)
  • gelijke openingsuren binnenshuis en op het terras van 5 tot 1 uur ’s nachts.

Cafésporten en kansspelen zijn toegelaten, mits het dragen van een mondmasker.

Advies en ondersteuning

VLAIO formuleert op zijn website 10 regels voor horeca-ondernemers die een veilig horecabezoek moeten garanderen. Die richtlijnen zijn gebaseerd op de 'Gids voor een veilige heropstart van de horeca' van de FOD Economie, die de preventiemaatregelen voor veilige contacten tussen restaurateurs/café-uitbaters, hun personeel en hun klanten bevat.