Ideeën voor handelaars

Inspirerende initiatieven die handelaars vooruithelpen.​

De detailhandel stond sinds de uitbraak van de Corona pandemie nog meer onder druk dan anders. Veel handelaars hebben (gedwongen of vrijwillig) de deuren gesloten en zijn overgeschakeld op online serviceverlening. Onderstaande initiatieven werden gelanceerd om handelaars vooruit te helpen.

E-talage

Via het webplatform voor lokale ondernemers en verenigingen: e-talage.com kunnen ondernemers tonen wat er in hun etalage ligt en ook online verkopen/bestellingen organiseren. Wegens het coronavirus wordt dit platform tijdelijk gratis ter beschikking gesteld voor alle lokale ondernemers. Zo hebben de ondernemers tijdelijk een alternatief voor hun fysieke winkel.

Appwinkel

Met het platform EesyQ kunnen alle lokale winkels online bestellingen aanvaarden en dit via 1 app, zonder website.

Bon voor later

Consumenten worden opgeroepen om nu een geschenkbon te kopen en later – na de coronacrisis – terug te komen naar de zaak.
Registreer uw zaak hiervoor op wijkomenterug.be, ver-bon-den.be, steunmee.be en horecacomeback.be.

Afhaalmaaltijden

Op de website ‘Steun de horeca’, kunnen restaurants die take-away aanbieden, zich registeren. Consumenten zien zo in één overzicht wie in hun buurt afhaalmaaltijden aanbiedt.
steundehoreca.be

Via de app van Too Good To Go kunnen restaurants tijdelijk afhaalmaaltijden aanbieden. Er wordt enkel 0,59 euro per maaltijd aangerekend voor de handlingskosten.
De dienst die strijd tegen (voedsel)verspilling wordt tijdelijk opengesteld voor àlle handelszaken in België.
toogoodtogo.be

Het populair bestel- en bezorgplatform takeaway.com laat de activatiekosten (gedeeltelijk) vallen voor restaurants die zich in de coronaperiode aansluiten.

Gratis advertentieruimte

Nog tot 30 april geeft Mediahuis (de uitgever van het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg) gratis online advertentieruimte weg aan lokale ondernemers. Laad je kant-en-klare advertentie op via www.samenimpact.mediahuis.be.

Het platform ZOEKIZ.be heeft als doel particulieren en professionals dichter bij elkaar te brengen met daarbij een sterke focus op het lokale aspect: www.ZOEKIZ.be

Online veiling

Om een hart onder de riem te steken tijdens de Corona crisis, besloten de web ontwikkelaars, samen met de marketeers van iReto om een online veilinghuis te bouwen waar iedere ondernemer zich kon bij aansluiten.

Ondernemers die actief blijven tijdens de Coronacrisis

Hier wordt een overzicht gegeven van de ondernemers die blijven doorwerken in deze moeilijke tijden met omschrijving van de activiteiten en duidelijke vermelding van de locatie, doelpubliek (food of non-food) en of er een webshop aanwezig is: www.wijblijvendoorgaan.be

Retailers helpen retailers

Een platform opgezet door en voor Belgische retailers waarop alle webwinkels met minstens één fysieke winkel in België worden gebundeld: www.webshopvanbijons.be

Heb je een Vlaamse of Belgische Webwinkel?

Dan kan men zich aansluiten bij vlaamsewebwinkel.be

Jouw initiatief op deze pagina?

Contacteer ons